T: 0165 - 55 26 74
M: 06 - 54 344 605
Motorrijles aanvragen
Logo rijschool Senda - Jan Bakker
Autorijles
bromfietsrijles
Wat is Bovag?


Er zijn bijna 1.100 rijscholen aangesloten bij de BOVAG. Samen vormen zij de grootste landelijke vereniging van rijscholen in Nederland. Al die BOVAG bedrijven staan voor garantie, degelijkheid en kwaliteit, betrouwbaarheid en vakbekwaamheid.

BOVAG rijscholen moeten aan uitgebreide eisen voldoen:
 • een goed slagingspercentage;
 • werken met de CBR/BOVAG rij-procedure;
 • gebruik maken van goedgekeurd lesmateriaal;
 • geven les aan de hand van een goedgekeurde instructiekaart;
 • hanteren van de BOVAG lesovereenkomst;
 • Rijscholen met een BOVAG lidmaatschap garanderen kwaliteit en vormen het bewijs dat alles tot in de puntjes is geregeld.
De voordelen van een rijschool, aangesloten bij de BOVAG:
 • les van vakbekwame instructeurs;
 • het gebruik van een instructiekaart geeft zicht op de gemaakte vorderingen;
 • een theorie-opleiding volgen die voldoet aan de modernste technieken;
 • Nieuw BOVAG-kwaliteitslabel voor auto- en motorrijscholen
 • Algemene voorwaarden behorende bij de lesovereenkomst van de BOVAG afdeling

verkeersopleidingen
 
· De BOVAG lesovereenkomst, wat houdt dat in?
 
· Je rijbewijs in de maximum snelheid met de BOVAG compactopleiding.
 
NIEUW BOVAG-KWALITEITSLABELVOOR AUTO- EN MOTORRIJSCHOLEN
 
Op 22 mei, tijdens de jaarvergadering van de Verkeersopleidingen Associatie Nederland(VAN), een afdeling van BOVAG, is een nieuw kwaliteitslabel voor auto- en motorrijscholen ge√Įntroduceerd. De BOVAG-afdeling heeft besloten regelmatig alle aangesloten rijscholen door het onafhankelijk instituut ViaNoRM te laten ‚Äėschouwen‚Äô. Rijscholen die aan alle (voor een deel ook nieuwe) eisen voldoen, mogen zich met het 3-sterren kwaliteitslabel van BOVAG tooien. De eerste acht rijscholen zijn inmiddels al geschouwd en hebben het 3-sterren predikaat verkregen. VAN gaat in de komende periode nog aanvullende kwaliteitseisen voor rijscholen ontwikkelen waarmee scholen zich met extra sterren kunnen onderscheiden. De Verkeersopleidingen Associatie Nederland komt met dit nieuwe kwaliteitslabel omdat de betere rijscholen zich willen onderscheiden. Daartoe was enkele jaren geleden ook de SKR (Stichting Kwaliteitscontrole Rijscholen) opgericht. Maar deze stichting heeft inmiddels moeten besluiten zichzelf op te heffen vanwege onvoldoende draagvlak in de branche en te weinig bekendheid bij mensen die rijles willen nemen. De ongeveer 1000 bij VAN aangesloten auto- en motorrijscholen blijken nu wel graag van het nieuwe BOVAG-kwaliteitslabel gebruik te willen maken. Van de 378 (voormalige) SKR-leden hebben zich inmiddels al 166 aangemeld voor dit ‚ÄėKwaliteitslabel van BOVAG‚Äô. Zelfs 42 van hen waren nog geen BOVAG-lid en zijn dit nu geworden. Zij krijgen van meet af aan ook de nieuwe kwaliteitsonderscheiding. Rijscholen die voldoen aan alle eisen voor het nieuwe kwaliteitslabel hebben hun organisatie, administratie, verzekeringen en lesvoertuigen goed voor elkaar en voldoen aan het vereiste slagingspercentage. De rijscholen met het nieuwe kwaliteitslabel zijn herkenbaar aan het schild BOVAG-afdeling VAN met de drie sterren en de tekst ‚ÄėKwaliteitslabel van BOVAG‚Äô.
 
De BOVAG lesovereenkomst; wat houdt dat in?
 
Met de BOVAG ­lesovereenkomst weet je precies waar je aan toe bent. In deze overeenkomst staat duidelijk omschreven wat je mag verwachten van je BOVAG rijschool. Vraag ernaar!

Ook bij onverhoopte problemen is het handig om de lesovereenkomst bij de hand te hebben. Mocht er tijdens de lesperiode iets gebeuren waar je het niet mee eens bent, dan kun je met de lesovereenkomst in de hand een beroep doen op het ANWB/BOVAG bemiddelingsbureau, telefoonnummer 0900-2692268(44ct/min.). Medewerkers van deze instantie onderzoeken het probleem en trachten door bemiddeling het geschil tot een oplossing te brengen. Indien bemiddeling naar de mening van de leerling(e) niet tot een bevredigende oplossing leidt c.q. indien de rijschool de bij de bemiddeling geadviseerde oplossing van het geschil niet volgt, kan onverminderd de bevoegdheid van de burgerlijke rechter, het geschil op schriftelijk verzoek van de leerling(e) worden onderworpen aan een voor partijen bindend advies van een geschillencommissie.

Het beroep op bemiddeling moet schriftelijk worden gedaan binnen een periode van twee weken nadat de les c.q. de klassen waarover het geschil bestaat, zijn genoten, dan wel binnen een periode van twee weken na het bekend worden van het feit waarover een geschil ontstaat.
Als je rijexamen onverwachtniet door kan gaan..
 Het is vervelend als een gepland rij-examen onverwacht niet door kan gaan. Bijvoorbeeld als de auto of motor tijdens het examen defect raakt. Als BOVAG hebben we daar wat voor geregeld. In bepaalde gevallen bieden BOVAG ¬≠rijscholen 180 minuten (3 uur) gratis rijles en zorgen ervoor dat op een ander tijdstip examen kan worden gedaan. Ook hier hoef je dan niet voor te betalen.
 Senda Roosendaal - Jan bakker

Vincentiusstraat 1
4701 LM Roosendaal
Noord-Brabant

Neem contact op via:
Senda@home.nl
0165 - 55 26 74
06- 54 344 605

Rijschool Senda is aangesloten bij
CBR rijschoolBovag rijschool
Volg ons op social media


Senda instagram